Meersman laat zich uit na eerste weken in de veldritwereld: "Wist dat het moeilijk zou zijn" en "Hier sta je er alleen voor"

Redactie
| 2 reacties
Meersman laat zich uit na eerste weken in de veldritwereld: "Wist dat het moeilijk zou zijn" en "Hier sta je er alleen voor"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Meersman volgde enkele weken geleden de ontslagen Danny De Bie op als ploegleider bij Marlux-Napoleon Games. Maar het werd tot dusver een moeilijk debuut voor de ex-renner van Patrick Lefevere.

Meersman heeft alleszins geen spijt van zijn keuze. "Absoluut niet! Ik wist vooraf dat het niet gemakkelijk zou zijn om de jongens snel opnieuw op niveau te brengen", bekent Meersman. "Dat de prestaties tegenvallen, vind ik erg voor de renners. Ik had het liever anders gezien. Maar tezelfdertijd krijg ik de kans om stukje bij beetje mijn eigen toets aan het team te geven."

'Niet onderschatten'

Wat zijn nog andere dingen die de door hartproblemen vroegtijdig gestopte renner al geleerd heeft? "Dat je de sport niet mag onderschatten. Wanneer je als wegrenner een mindere dag hebt, kan je je gerust een paar uur verstoppen in het peloton. In de cross wordt van start tot finish alles in beeld gebracht."

"Je kan je niets veroorloven. En op de weg heb je ploegmaats die jouw minder presteren kunnen verdoezelen. In het veldrijden sta je er alleen voor. Voorts ben ik geschrokken van de media-aandacht. Ik had niet verwacht dat ik zo druk gesolliciteerd zou zijn", aldus Meersman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties