Sven Vanthourenhout in nieuwe rol als bondscoach: "Misschien had Sven Nys dat beter niet gedaan"

Redactie
| 0 reacties
Sven Vanthourenhout in nieuwe rol als bondscoach: "Misschien had Sven Nys dat beter niet gedaan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Vanthourenhout kreeg enkele maanden geleden de kans om bondscoach te worden en liet die kans niet liggen. Maar, Vanthourenhout is natuurlijk de boezemvriend van Sven Nys en dat ligt natuurlijk soms wat gevoelig...

Zo tweette Nys voor de WB in Koksijde al dat al zijn renners erbij waren. "Misschien had hij dat beter niet gedaan", zegt Vanthourenhout. "Sla de uitslagen er op na, zijn renners rijden constant top tien. Niet één naam die ter discussie staat. Maar ik geef toe: het voedt de commentaren. Ik ben zelf op mijn hoede. 'Mensen, ik ben niet boos op jullie. Bel me gerust, klamp me aan. Maar ik kan het me niet meer permitteren om elk week post te vatten aan jullie camper', communiceerde ik naar zijn ploeg toe."

'Nys-man'

Ook Christoph Roodhooft, teammanager van Mathieu van der Poel, stelde zich vragen. "In de States, naar aanleiding van de Amerikaanse WB-wedstrijden, had ik daar nog een goed gesprek over met Christoph Roodhooft", grijnst Vanthourenhout. "Ken je hem? Recht door zee, straight to the point. 'Sven, het zit me niet lekker dat jij de nieuwe bondscoach wordt', zei hij. 'Je komt uit het Telenet-kamp en bent een Nys-man'."

"'Oké, Christoph, je hebt een punt', antwoordde ik. 'Maar mag ik nu even mijn verhaal doen?' Hij luisterde en de pittige confrontatie werd bezegeld met een stevige handdruk. Punt aan de lijn, streep eronder, gedaan. Zo hoort het ook. Ik apprecieer Roodhooft enorm. Hij is van cruciaal belang in dit wereldje. En om even op je eerste vraag terug te komen: híj en niemand anders is de sterke man achter Sanne Cant", besluit hij in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties