Belgische veldrijder gediskwalificeerd in Ruddervoorde na akkefietje met collega-crosser
Redactie
| 0 reacties

Daan Hoeyberghs door de jury gekwalificeerd in Ruddervoorde na slag aan collega

Belgische veldrijder gediskwalificeerd in Ruddervoorde na akkefietje met collega-crosser
Foto: © photonews

Niet alle Belgen die in Ruddervoorde aan de start stonden, hebben ook de finish gehaald. De Belgische crosser Daan Hoeyberghs (Steylaerts-Betfirst) werd door de wedstrijdjury gediskwalificeerd.

De 23-jarige crosser van de ploeg van Bart Wellens kreeg het in de slotfase van de Superprestige in Ruddervoorde aan de stok met de Italiaan Gioele Bertolini. Hoeyberghs zou een duw hebben gegeven aan Bertolini na een woordenwisseling.

Al was volgens ploegleider Bart Wellens de Italiaan wel de aanstoker. "Die actie van Gioele heeft de jury niet gezien", zegt Wellens in HNB. "Wel zag ze de beweging van Hoeyberghs wat later in de cross. Tja, Daan moet zijn handen aan het stuur houden. Het is jammer, want Daan was best goed bezig aan zijn wedstrijd."

'Geen slag'

"Ik reed met Gioele samen en toen we aan de finish kwamen, maande hij me aan om tempo te maken", zegt de crosser zelf. "Ik vond niet dat het aan mij was om over te nemen, waarop hij zijn remmen plots dichtkneep en ik bijna ten val kwam. Dat was echt gevaarlijk, waarop ik heb gereageerd. Ik gaf hem een licht duwtje en heb hem zeker niet geslagen. Dit is een spijtige zaak", besluit Hoeyberghs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties