Bondscoach onder de indruk van De Gendt, maar... "Om dat te overtreffen, had hij heel straf uit de hoek moeten komen"

Redactie
| 0 reacties
Bondscoach onder de indruk van De Gendt, maar... "Om dat te overtreffen, had hij heel straf uit de hoek moeten komen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt is één van de vijf genomineerden voor de Flandrien van het Jaar van Het Nieuwsblad. Bondscoach Kevin De Weert was dit jaar opnieuw onder de indruk van de altijd aanvallend ingestelde Lotto Soudal-renner.

"Het aantal kilometers die hij voor het peloton uit heeft gereden, is niet meer bij te houden", zegt De Weert in HNB. "En dan wint hij ook nog een rit in de Vuelta waardoor hij in de drie Grote Rondes een etappe heeft gewonnen en toetreedt tot een beperkt kransje renners. Chapeau daarvoor! Zijn manier van koersen komt soms een beetje raar over en ik denk dat hij niet makkelijk te coachen is."

Maar de bondscoach werd niet echt verrast door De Gendt. "De grootste verrassing ooit was zijn derde plaats in de Giro. Om dat te overtreffen, had hij heel straf uit de hoek moeten komen. In de Vuelta waren velen verrast omdat hij de ritzege pakte in een spurt met een groepje van tien. Voor mij niet. Op het einde van de Vuelta, na een lange ontsnapping, is het niet zozeer de snelste renner die wint, maar wel de renner met het meeste overschot."

Tour

Het had natuurlijk nog beter gekund... "Een ritzege in de Tour had het beter gemaakt. Toch vind ik dat hij daar weinig kansen heeft laten liggen. Hij heeft er alles op alles gezet om die ritzege te pakken en dat is hem helaas niet gelukt. Maar een ritzege en de leiderstrui in de Dauphiné plus die rit in de Vuelta hebben dat ruimschoots gecompenseerd. Je zal Thomas niet horen mopperen over 2018", besluit De Weert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties