Ploegleider Niels Albert opvallend scherp voor Wout Van Aert: "Mathieu is geen 15% beter"

Redactie
| 0 reacties
Ploegleider Niels Albert opvallend scherp voor Wout Van Aert: "Mathieu is geen 15% beter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Koppenberg was opnieuw een desillusie voor wereldkampioen Wout Van Aert. Na drie overwinningen op rij de voorbije seizoenen eindigde hij woensdag op ruim een minuut van grote concurrent Mathieu van der Poel.

Coach en ploegleider Niels Albert wond er geen doekjes om. "Mathieu is dit jaar misschien een tikkeltje beter, maar geen vijftien procent", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Als er in de laatste ronde drie renners strijden om de zege, moet Wout daar altijd bij zijn. Het is niet de rest die beter is, het is Wout die niet zijn normale niveau haalt."

"Zijn zomer is niet heel anders geweest dan die van 2016"

Veel kenners zeggen dat Van Aert in de zomer te weinig explosief getraind heeft en dat zijn focus al bij het wegseizoen lag. "Maar daar zoeken we de oorzaak niet", aldus Albert. "Zijn zomer is niet heel anders geweest dan die van 2016."

"Ook toen heeft hij gemikt op de proloog van de Ronde van België en het BK. Dit jaar is er alleen de BinckBank Tour bijgekomen, maar ik kan me niet voorstellen dat één weekje het verschil maakt. Wat dan wel het probleem is? Als we het wisten, we hadden het al opgelost", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties