Veldrijden in Groot-Brittannië boomt door 'te gevaarlijke wegen': "Binnenkort kan hij de strijd aangaan met van der Poel en Van Aert"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Veldrijden in Groot-Brittannië boomt door 'te gevaarlijke wegen': "Binnenkort kan hij de strijd aangaan met van der Poel en Van Aert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Verrassende - of net niet - uitslagen op de Koppenberg woensdag. Zowel bij de junioren (Tulett), beloften (Pidcock) als bij de vrouwen (Wyman) won er een Brit(se). Geen verrassing volgens kenner Tim Harris.

Harris heeft een opvallende verklaring voor het boomen van het veldrijden in Groot-Brittannië. "Het is allemaal begonnen een jaar of 8 geleden", klinkt het bij Sporza. "Omdat het in Groot-Brittannië te gevaarlijk is op de wegen, werden er recreatieve fietsevenementen georganiseerd voor kinderen in de veilige Britse velden. En uit die lichting zijn crossers als Pidcock en Tulett voortgevloeid."

"We hebben nog een lange weg af te leggen", vervolgt Harris. "De internationale crossen worden nog niet uitgezonden op de Britse televisie. Maar tot 20 jaar geleden stelde het wegwielrennen ook niet veel voor bij ons. Door Team Sky en renners als Cavendish en Froome is wielrennen ook populair geworden in Groot-Brittannië. Met het Britse veldrijden kan hetzelfde gebeuren."

Pidcock

De exponent van de Britse veldritsport lijkt de amper 18-jarige Tom Pidcock (Telenet Fidea) te worden. "Hij is een supertalent, anders word je geen wereldkampioen veldrijden en tijdrijden. Over enkele jaren kan hij de strijd aangaan met Wout van Aert en Mathieu van der Poel", is Harris zeker van zijn stuk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties