Vermote, Pauwels en co. laten hun hart spreken in Zuid-Afrika
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vermote, Pauwels en co. laten hun hart spreken in Zuid-Afrika

Team Dimension Data is op stage in thuisland Zuid-Afrika en daar werd een bezoek gebracht aan een fietsdonatie van Qhubeka. Vermote en Pauwels deelden fietsen uit aan kinderen.

"De ploeg werkt samen met Qhubeka, die fietsen verkopen en met dat geld dan weer fietsen uitdelen aan kinderen. Zo hebben ze al 80.000 fietsen weggeschonken aan kinderen uit de streek", aldus Vermote aan Sporza.

"De slogan is: bicycles change lives en dat is werkelijk zo. De kinderen wonen hier gemiddeld 7 km van school. Dan moeten ze 2 uur te voet gaan, heen en terug. Dat zijn lange dagen. Met de fiets zijn ze sneller thuis, kunnen ze sneller aan hun huiswerk beginnen en zijn ze frisser."

Ik gaf een fiets aan een jongen van zestien, het was de eerste fiets van zijn leven

"Zo'n fiets, dat is een ingrijpende verandering in hun leven." Dat mocht Vermote zelf ook ondervinden. "Je moet dat zelf meegemaakt hebben om te weten hoe het voelt. Het is speciaal."

"Ik gaf een fiets aan een jongen van 16. Het was de eerste fiets uit zijn leven. Hij was heel dankbaar. Hij kon al wat rijden en wist er ook veel van. Ze krijgen een opleiding op school. Ze kunnen ook zelf hun stuur of zadel aanpassen, de banden plakken,..."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties