Julien Vermote over afscheid bij Quick-Step Floors: "Ik werk graag voor de ploeg, maar..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Julien Vermote over afscheid bij Quick-Step Floors: "Ik werk graag voor de ploeg, maar..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2011 werd hij neoprof bij de Quick-Step ploeg van Patrick Lefevere, maar na zeven seizoenen vond Julien Vermote het welletjes. Hij koos voor 2018 een avontuur bij het Afrikaanse Dimension Data.

Het was een moeilijke keuze voor Vermote, maar bij Dimension Data zal hij meer zijn eigen kans kunnen gaan. "Ik heb al voor heel wat renners gewerkt, maar ik heb ook mijn eigen ambities", vertelt Vermote. "Ik wil nog ontdekken wat ik allemaal kan. Bij Quick-Step reed ik alle grote koersen in dienst, maar zo kwam ik niet meer aan de bak in de kleinere wedstrijden."

'Niet als eerste werken'

In de klassiekers krijgt de West-Vlaming een beschermde status. In de Tour zal hij voor Cavendish niet als eerste moeten opdraven. "Ik zal niet de eerste zijn die moet werken", vervolgt hij bij Cyclingnews. "Het doel is om me te gebruiken in de finales. Ik werk graag voor de ploeg, maar er is een verschil tussen werken van bij de start of later."

"Op het einde van mijn carrière wil ik geen spijt hebben of mij afvragen wat er nog mogelijk was. Daarom maakte ik deze overstap. Serge (Pauwels, red.) kwam ook van Quick-Step naar hier en liet al enkele mooie dingen zien in de Tour. Ook Stevo Cummings vond hier zijn weg. Je weet niet wat er mogelijk is, maar de enige manier om het te weten te komen is om het proberen en geen spijt te tonen", aldus Vermote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties