De man die met Wout Van Aert in het Spaanse Calpe vertoeft: "Ik keer elk jaar terug met een valies vol Westvleteren"

Redactie
| 1 reacties
De man die met Wout Van Aert in het Spaanse Calpe vertoeft: "Ik keer elk jaar terug met een valies vol Westvleteren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Amerikaanse crosser Stephen Hyde vertoeft momenteel op stage met wereldkampioen Wout Van Aert in het Spaanse Calpe. Beide crossers hebben elkaar de afgelopen jaren beter leren kennen, al is hun achtergrond heel verschillend.

Hyde maakte pas op zijn 20e kennis met de cyclocross. "Als ik die Belgische kids zie, hebben ze allemaal dezelfde achtergrond. Hun ouders hebben gekoerst, ze reden als junior, als belofte. Ik ben pas laat in de sport gekomen", vertelt Hyde in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Ik ben opgegroeid in Milton, Florida en zat nogal diep in de punkscène. Ik speelde in een band en mijn weekends waren allemaal dezelfde: vrijdag, zaterdag en zondag eerst naar het skatepark en dan naar een optreden. Hier in Nederland heb ik een 50 dollar-gitaar gekocht om opnieuw te oefenen."

Het is maf om offroad te rijden met een wegfiets

"Wout is een gast die misschien één pintje per jaar drinkt", lacht de 30-jarige Amerikaan. "Ik drink veel pintjes in een weekend. Of laat ik zeggen dat ik dat vroeger deed. Maar Belgisch bier is so good. Ik keer elk jaar terug met een valies vol Westvleteren."

Hyde had laat te smaak te pakken van het crossen. "Ik ben rond mijn twintigste begonnen met wielrennen. Ik deed BMX, mountainbike, wegwielrennen, maar cyclocross raakte een snaar. Het is maf om offroad te rijden met een wegfiets. Ik was goed genoeg om prof te worden in de VS, maar wilde weten wat ik in het Europese circuit waard zou zijn", besluit Hyde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties