Duitse ploegmaat van Mathieu van der Poel hangt zijn crossfiets op 30-jarige leeftijd aan de wilgen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Duitse ploegmaat van Mathieu van der Poel hangt zijn crossfiets op 30-jarige leeftijd aan de wilgen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoek voortaan niet meer naar de Duitser Philipp Walsleben in het veldrijden. De ploegmaat van Mathieu van der Poel heeft zijn afscheid van de veldritsport aangekondigd om zich volledig op de weg te focussen.

"Het veldrijden heeft mij heel veel gegeven, maar de laatste jaren bleven de resultaten uit", zegt hij in een reactie bij zijn ploeg. "Het is frustrerend als je leeft voor jouw sport en de beloningen uitblijven. Vorig seizoen speelde ik al met het idee om te stoppen, maar een goeie zomer en nieuwe moed trokken mij over de schreef om er nog eens volledig voor te gaan."

Laatste cross in Gavere

De resultaten bleven echter uit. "Zonder succes. Na het Europees kampioenschap begon de molen in mijn hoofd weer stevig te draaien en de maandag na Gavere heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben 30 jaar en als ik mijn mogelijkheden op de weg wil ontdekken, dan kan ik geen maanden meer aanmodderen."

Walsleben werd zes keer kampioen van Duitsland en schreef bij de beloften de wereldtitel en Europese titel op zijn naam. "Ik ben altijd kritisch voor mezelf, maar over de ganse lijn bekeken was mijn veldritcarrière toch geen anonieme passage."

Nieuw doel

"Naast de behaalde titels heb ik als ‘buitenlander’ toch bijna een decennium meegedraaid in een sport die al jaren wordt gedomineerd door België en Nederland. Daar kijk ik met veel plezier en trots op terug, maar nu is het tijd voor iets anders, een nieuw doel. En laat mij duidelijk zijn: ook als het niets wordt op de weg zal ik geen spijt hebben van deze beslissing", besluit Walsleben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties