Brits supertalent van 20 jaar wint vrouwencross in Namen, waar was Sanne Cant?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 17 reacties
Brits supertalent van 20 jaar wint vrouwencross in Namen, waar was Sanne Cant?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Evie Richards, dat is de winnares van de vrouwencross op de Citadel van Namen. De 20-jarige Britse, in 2016 nog wereldkampioene bij de beloften, klopte haar landgenote Nikki Harris. 15 seconden was het verschil tussen de nummers één en twee. Wereldkampioene Sanne Cant haalde niet eens de top-10.

Een twaalfde plaats werd het voor Sanne Cant, die geen enkel rol van betekenis speelde daar in Wallonië. Ellen Van Loy 'redde' de Belgische eer met een elfde stek, ook niet bepaald om vrolijk van te worden. Geen enkele Belgische in de top-10 en dat in een Wereldbekercross in eigen land. Enige positieve noot: de 27-jarige Cant blijft wel aan de leiding in het het WB-klassement.

Lang leek het een driestrijd te zullen worden tussen de snel vertrokken Italiaanse Eva Lechner, Katie Compton en Nikki Harris-Brammeier. Uit de achtergrond doemde echter Evie Richards op. De 20-jarige Britse nam in de voorlaatste ronde zowaar het heft in handen. De drie andere dames waren gezien. Het jonge supertalent maakte geen foutjes in de ultieme ronde en mocht enigszins verrassend het zegegebaar maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties