Afgelopen weekend nog twee keer top-5 en toch ongerustheid over Kevin Pauwels

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Afgelopen weekend nog twee keer top-5 en toch ongerustheid over Kevin Pauwels

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Pauwels, die afgelopen weekend nochtans knap presteerde in Antwerpen en Namen, blijft maar hinder ondervinden van zijn rug. De 33-jarige veldrijder van Marlux-Napoleon Games ondergaat vandaag dan ook de nodige onderzoeken. Op die manier hoopt hij te weten te komen wat er precies scheelt.

In het UZ Brussel (Campus Jette) zal de onfortuinlijke Kevin Pauwels een scan laten nemen van zijn rug en aorta. Manager Jurgen Mettepenningen op Sport.be: "Kevin sukkelt al een tijdje met zijn rug. We doen nu verdere onderzoeken tot we weten wat er precies aan de hand is. Ook zondag in Namen kreeg hij in het slot last, maar hij kaapt wel nog een vierde plaats weg. Dat geeft hoop want de conditie is in orde."

De sterke man van Marlux-Napoleon Games wil één ding wel heel duidelijk stellen: "Het gaat hier niet om een hartonderzoek. We vrezen niet voor hartproblemen, het gaat om een onderzoek van de rug en in de aorta van de benen naar de onderbuik. Op die manier willen we nagaan of er niet ergens een vernauwing zit. Uiteraard gaan ze de volledige aorta mee bekijken. Het is eigenlijk meer een onderzoek om een en ander uit te sluiten, om dingen te kunnen afvinken als mogelijke oorzaak. We hopen dat beide scans ons meer duidelijkheid zullen verschaffen", klinkt het optimistisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties