Hou deze Waalse wielerploeg maar in de gaten: "Hebben twee renners die ver kunnen geraken in Vlaamse klassiekers"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Hou deze Waalse wielerploeg maar in de gaten: "Hebben twee renners die ver kunnen geraken in Vlaamse klassiekers"

De Vlaamse wielerploegen zijn u wellicht allemaal bekend, maar kent u ook het Waalse WB-Veranclassic-Aqua Protect een beetje? De ProContinentale formatie, vroeger bekend onder de naam Wallonie-Bruxelles, stapt met veel ambitie het nieuwe wielerseizoen 2018 in.

Manager Christophe Brandt, die u nog kent als die goeie Waalse klimmer van Lotto, wil graag een mooie rol van betekenis spelen in het Vlaamse voorjaar. En hij heeft daar naar eigen zeggen ook het materiaal voor: "Met Maxime Vantomme en Alex Kirsch beschikken we over twee renners die heel ver kunnen geraken in de Vlaamse klassiekers", vertelt Brandt aan Sporza. "Met Eliot Lietaer en Kenny Dehaes hebben we ook twee ijzersterke aanwinsten."

Hopen op wildcard

De Ronde van Vlaanderen rijden, zou een droom zijn. Vorig jaar kreeg de ploeg echter geen wildcard. "Uiteraard heeft dat voor ontgoocheling gezorgd. We hebben vorig seizoen getoond dat we onze plaats waard zijn in een wedstrijd als de Ronde. De organisatie beslist echter al vrij vroeg op het seizoen wie een wildcard krijgt. Ik snap dat het niet altijd even makkelijk is, maar hoop dat we in 2018 wél mogen starten."

Nog beter doen dan in 2017, kan dat eigenlijk wel? "We behaalden afgelopen seizoen 10 overwinningen en pronkten 26 keer op het podium. Dat heeft onze verwachtingen overtroffen." Het volgende doel is ook al afgebakend: "Op termijn willen we graag deelnemen aan een grote ronde. Het is belangrijk dat je ambitie toont, anders boer je achteruit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties