Kijkt u ook al uit naar wielerseizoen 2018? Dit zijn de 10 meest opvallende Belgische transfers in peloton

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Kijkt u ook al uit naar wielerseizoen 2018? Dit zijn de 10 meest opvallende Belgische transfers in peloton
Foto: © photonews

2018 staat zo stilaan voor de deur en dat betekent dat er ook een nieuw wielerseizoen in aantocht is. Het wordt straks weer wennen aan nieuwe teams, nieuwe truitjes en nieuwe renners. En wie komt er volgend jaar voor een ander team uit? Wij belichten de 10 meest opvallende Belgische wielertransfers.

1) Jürgen Roelandts: van Lotto Soudal naar BMC
De meest frappante Belgische wielertransfer is ongetwijfeld die van de 32-jarige kasseistamper Roelandts naar het BMC van Greg Van Avermaet. De snelle Vlaams-Brabander droeg maar liefst 10 seizoenen het shirt van Lotto Soudal, maar wordt nu meesterknecht van 'GVA'. Een serieuze aanwinst die een belangrijke rol kan vertolken in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. En wie weet, pikt Roelandts zelf ook zijn graantje mee.



2) Edward Theuns: van Trek-Segafredo naar Sunweb
De snelle en sterke Gentenaar stond bij Trek in de schaduw van John Degenkolb en Jasper Stuyven en wil graag zijn eigen kans gaan in het Vlaamse voorjaar. De 26-jarige sprinter met aanleg voor het Vlaamse heuvel- en kasseiwerk komt bij het Duitse Sunweb in een ploeg terecht met toppers Tom Dumoulin en Michael Matthews. Niet meteen mannen voor de Ronde of Roubaix en dus mag 'Theunske' voluit zijn eigen kans gaan.



3) Julien Vermote: van Quick-Step naar Dimension Data
Patrick Lefevere zal straks weten wie en wat hij mist want de noeste werkmier uit West-Vlaanderen was bij Quick-Step Floors meid van alle werk en werd erg gewaardeerd door zijn kopmannen/ploegmakkers. Op voorspraak van oude bekende Mark Cavendish trok de onvermoeibare Vermote richting Zuid-Afrika. Sprintbom 'Cav' heeft een hoge pet op van onze 28-jarige superknecht en zal hem maar wat graag integreren in zijn sprinttrein.



4) Jens Keukeleire: van ORICA-Scott naar Lotto Soudal
Hij leek ooit het nieuwe Belgische sprintwonder, de gedoodverfde opvolger van Tom Steels en Tom Boonen, maar met mondjesmaat evolueerde Bruggeling Keukeleire richting een man voor het voorjaar. In het shirt van het Australische ORICA won hij afgelopen seizoen de Baloise Belgium Tour én werd hij knap tweede in Gent-Wevelgem. Bij Lotto Soudal mag hij straks voluit een gooi doen naar een eerste klassieke zege.



5) Ben Hermans: van BMC naar Israel Cycling Academy
Het lijkt een knotsgekke transfer, maar Ben Hermans zal bij het ambitieuze ProContinentale team uit Israël wel het kopmanschap mogen claimen op zijn terrein. De 31-jarige Limburger heeft de Brabantse Pijl en de Ronde van Oman op zijn palmares staan en kan dus zowel in kleinere rondjes als in heuvelachtige eendagskoersen uit de voeten. Of de ploeg sterk genoeg zal zijn om Hermans te ondersteunen, is de hamvraag.



6) Victor Campenaerts: van LottoNL-Jumbo naar Lotto Soudal
Van het Nederlandse Lotto naar het Belgische Lotto, het lijkt maar een kleine stap. De 26-jarige hardrijder Campenaerts, die u vooral kent als de lolbroek die in de Giro een zekere Carlien op originele wijze uitnodigde voor een date, is een tijdritspecialist pur sang die al een Belgische en Europese titel in de wacht sleepte. Ook in de Ruta del Sol boekte hij tijdritsucces. Een zeer nuttige en stevige aanwinst, slim gezien van Marc Sergeant.



7) Kris Boeckmans: van Lotto Soudal naar Vital Concept
Waar zou de aalvlugge 'Boeckie' gestaan hebben zonder die noodlottige crash in de Vuelta van 2015? Dat de intussen 30-jarige Kempenzoon nog altijd op het hoogste niveau koerst, mag je bijna een koersmirakel noemen. Wacht al ruim twee jaar op een zege en gaat nu nieuwe lucht opsnuiven bij het Franse Vital Concept. Kris Boeckmans vindt er met Bert De Backer en Jonas Van Genechten nog twee andere Belgen terug.



8) Bart De Clercq: van Lotto Soudal naar Wanty-Groupe Gobert
Even leek het erop dat we met ranke Zottegemnaar De Clercq een nieuw klimtalent hadden ontdekt. De intussen 31-jarige liefhebber van het betere klauterwerk won in 2011 een rit in de Giro en vier jaar later schoot hij raak in de Ronde van Polen. Na zeven jaar bij Lotto Soudal kiest de Oost-Vlaamse klimmer nu voor een avontuur bij het het ProContinentale team van Hilaire Van der Schueren. Een extra troef voor de Tour?



9) Kenny Dehaes: van Wanty-Groupe Gobert naar WB-Veranclassic
De 33-jarige spurter uit Halle is al jaren een garantie op (sprint)succes, maar nu de herfst van zijn carrière stilaan intreedt, maakt de katterappe Dehaes de overstap van de ene Belgische ProContinentale ploeg naar de andere. Het Waalse WB-Veranclassic-Aqua Protect van Christophe Brandt is ambitieus en hoopt in het voorjaar te scoren met z'n nieuwe aanwinst én die andere niet te onderschatten landgenoot Maxime Vantomme.



10) Lawrence Naesen: van WB-Veranclassic-Aqua Protect naar Lotto Soudal
De familienaam Naesen opent tegenwoordig deuren in het internationale peloton. U raadt het al: Lawrence (25) is het jongere broertje van Belgisch kampioen Oliver Naesen. Twee jaar jonger dan de voorjaarsrevelatie van AG2R, maar eveneens iemand met nog veel progressiemarge. Bij Lotto Soudal haalden ze de veelbelovende Belg maar wat graag binnen. Stel je maar eens voor dat hij zo goed wordt als zijn familielid in de tricolore...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties