Sven Nys windt er geen doekjes om: "Kans dat mijn zoon prof wordt, is klein en dat wéét hij"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 28 reacties
Sven Nys windt er geen doekjes om: "Kans dat mijn zoon prof wordt, is klein en dat wéét hij"
Foto: © photonews

Sven Nys is een begrip in het veldrijden en ook zijn zoon Thibau is goed op weg om een mooie carrière uit te bouwen. De amper 15-jarige oogappel van de tweevoudige wereldkampioen veroverde al een Belgische driekleur bij de nieuwelingen, maar toch houdt papa Sven hem met beide voetjes op de grond.

Het is Thibau Nys menens, als het van de jonge snaak zelf afhangt, treedt hij binnen x-aantal jaar in de voetsporen van zijn vader Sven. Hij is nu al zeer ernstig bezig met zijn sport, alsmaar ernstiger zelfs: "Als ik moet kiezen tussen een klasfuif van vrienden of een cross dan kies ik voor die wedstrijd en zorg ik ervoor dat ik om 23 uur in mijn bed lig." Papa Sven pareert nog: "Maar ja mag, hè, Thibau. Ik hou je niet tegen", klinkt het in 'Humo' van deze week. "Dat weet ik, maar het hoeft niet voor mij."

Zijn keuze

Een aardje naar zijn vaartje, zeker? Al houdt Sven Nys, als bezorgde en toegewijde vader, de druk steevast af: "Ik laat hem helemaal vrij in die keuze. De kans dat hij profwielrenner wordt, is klein. En dat wéét hij. Op zijn leeftijd gingen sommigen van mijn klasgenoten na de les op café. Thibau komt thuis en zeg: 'Ik ga een beetje fietsen.' Dat is zijn keuze."

De 'Kannibaal van Baal' beseft wel maar al te goed dat zijn zoon talent heeft: "In zijn leeftijdscategorie behoort hij tot de beste zes à zeven renners, dat is waar. Maar die zullen heus niet alle zeven tot een profbestaan schoppen. Hoeveel dan wel? Eentje, hoogstens. En zal hij die ene renner zijn? Dat hangt van zoveel factoren af dat het onmogelijk te voorspellen is. Talent, ijver, werkkracht, mentaliteit, techniek, tactiek..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties