Tim Wellens heeft verrassend nieuws: hij start straks voor het eerst in deze koers, maar past voor Tour de France

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Tim Wellens heeft verrassend nieuws: hij start straks voor het eerst in deze koers, maar past voor Tour de France

Tim Wellens boekte in 2017 weer een paar mooie zeges en ook volgend seizoen wil de Limburgse puncher van Lotto Soudal de Belgische wielerfans verblijden met een paar welgemikte worpen in de roos. Onze 26-jarige landgenoot gaat bovendien de avontuurlijke toer op, zo start hij straks in de Omloop.

Van een primeur gesproken want Ardennenspecialist Wellens startte nog nooit in de Vlaamse openingswedstrijd. Hij legt bij Sporza uit waarom hij die wedstrijd toevoegde aan zijn programma: "Vorig seizoen had ik goeie benen in de Ruta del Sol. Daarna volgde een periode zonder competitie en dat vond ik gezien mijn prima vormpeil erg jammer. Dus vond ik het een goed idee om een koers toe te voegen: de Omloop."

"Ooit nog in Tour, maar niet in 2018"

Tim Wellens weet wel niet goed wat hij moet verwachten van zijn deelname aan de lastige semiklassieker: "Het is ontzettend moeilijk om ambities te stellen. In de BinckBank Tour heb ik wel al op een dergelijk parcours gekoerst en dat beviel mij wel." In de Tour zullen we het explosieve speerpunt van Lotto dan weer niet zien: "De Ronde van Frankrijk is een van de grootste koersen ter wereld en ik zal er ongetwijfeld nog aan de start staan, maar dus niet in 2018."

En dan is er ook nog het geaccidenteerde en heuvelachtige wereldkampioenschap in het Oostenrijkse Innsbruck. Tim Wellens denkt luidop aan de regenboogtrui: "Iedereen droomt daar natuurlijk van. Het is wel een parcours dat mij uitstekend ligt, maar het najaar is nog een eindje weg. Het WK is een koers die laat op het jaar valt, we gaan eerst bekijken hoe het eerste deel van het seizoen verloopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties