Ex-veldritkampioen van België Vantornout: "Ik word nerveus als ik sommige gasten bezig zie, mijn haar komt ervan recht"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Ex-veldritkampioen van België Vantornout: "Ik word nerveus als ik sommige gasten bezig zie, mijn haar komt ervan recht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een topsporter die het einde van zijn carrière ziet naderen, het zorgt voor de nodige onzekerheid en angst. Ook bij Klaas Vantornout (35). De ex-kampioen van België weet nog niet wat er hem straks te wachten staat en vreest een beetje voor het zwarte gat. En er is iets dat hem toch wat stoort.

"Het probleem is dat ik altijd voor mijn sport heb geleefd. Mijn sociaal leven is nihil", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'. "Alles moest wijken voor de cross. Dat zal zo zijn tot de laatste dag, Kerstdag en Nieuwjaar, dat interesseert mij niet. Ik ga niet mee naar mijn vrouw Annelies haar ouders. Ik blijf gewoon thuis. Om te rusten, ja. Op oudejaarsavond komt er een bevriend koppel op bezoek. Om half zes, en om tien uur zet ik ze buiten, want op maandag 1 januari moet ik crossen."

"Mijn haar komt ervan recht"

Wat Vantornout na zijn actieve veldritcarrière gaat doen, daar wil hij nog niet te veel over nadenken: "Omdat ik nog crosser ben. 100%. Ik heb geen zin om te denken welk werk ik straks moet doen of welke opleiding ik nog moet volgen. Weet je, ik word nerveus als ik sommige gasten bezig zie. Mannen die er niet alles voor doen. Neen, ik ga geen namen noemen, maar mijn haar komt ervan recht."

De noeste West-Vlaming heeft zijn vak altijd heel ernstig genomen: "Ik heb echt honderd procent alles uit mijn carrière gehaald. Dat geeft me enorm veel voldoening. Daarom stoort het mij ook niet dat ik nu koers voor plaats zeven of acht in plaats van voor het podium - het blijft plezant. Meer zit er niet meer in, maar ik ben gerust: ik moet van niets spijt hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties