Petekind van wijlen Frank Vandenbroucke begint profcarrière met een droom: "Met Sagan en Van Avermaet als eerste de Plugstreets opdraaien"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Petekind van wijlen Frank Vandenbroucke begint profcarrière met een droom: "Met Sagan en Van Avermaet als eerste de <i>Plugstreets</i> opdraaien"

Franklin Six, het petekind van wijlen Frank Vandenbroucke, maakt komend seizoen de overstap naar de profs. De 20-jarige renner tekende een contract bij WB-Aqua Protect-Veranclassic en brandt van ambitie.

Six kijkt uit naar de Vlaamse voorjaarsklassiekers en meer bepaald Gent-Wevelgem. Daar heeft hij een goede reden voor. "Die koers passeert door mijn buurt", vertelt de neo-prof bij Sporza. "Ik ben van Ploegsteert en houd van de Plugstreets (de onverharde wegen waar het peloton over moet, red.). Ik train er bijna iedere dag op, ik ben echt gek op die weggetjes."

De beloftevolle Six heeft een droom: "Met Sagan en Van Avermaet als eerste de Plugstreets opdraaien. Maar eerst moet ik nog veel leren. In 1.1-koersen mag ik wel al eens mikken op een plaats in de top 10. Dat zou al heel mooi zijn. Ik houd van wedstrijden voor flandriens. Maar ook de Waalse klassiekers spreken me aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties