Superknecht steunt zijn geplaagde kopman Chris Froome: "Ik denk niet dat hij ooit iets zou doen om de boel te belazeren"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Superknecht steunt zijn geplaagde kopman Chris Froome: "Ik denk niet dat hij ooit iets zou doen om de boel te belazeren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome zit in nauwe schoentjes na zijn positieve dopingtest, maar bij Team Sky blijven ze de 32-jarige Brit steunen. Ook Geraint Thomas staat pal achter zijn kopman, ook droomt hij zelf eigenlijk van een eindzege in de Ronde van Frankrijk.

Zo openlijk zijn steun betuigen aan de viervoudige Tourwinnaar, het is een opvallende daad van Welshman Thomas. De 31-jarige allrounder, die zowel in de klassiekers als in de rittenkoersen uit de voeten kan, zegt het volgende over Froome: "Ik vertrouw Chris en blijf hem steunen. Ik denk niet dat hij ooit iets zou doen om de boel te belazeren, om te bedriegen."

Alternatief voor Froome

Het neemt niet weg dat Thomas zijn hart vasthoudt: "Gezien zijn naam zullen ze dit niet licht opnemen." Intussen mag de ex-kampioen van Groot-Brittannië zelf beginnen dromen van de gele trui. Zelfs als Froome straks kan deelnemen, ziet Thomas kansen: "Ik kan de rol vertolken die Mikel Landa vorig jaar heeft vertolkt, die van back-up."

Tot slot nog een frappante oproep van Geraint Thomas omtrent de zogenaamde TUE's, die toestaan dat renners in welbepaalde situaties medicatie mogen gebruiken die normaal gezien verboden is: "Waarom gaan we niet gewoon voor een verbod?" Krijgt ongetwijfeld nog een vervolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties