Uitkijken naar prestaties van amper 20-jarige neoprof van Lotto: "Uitzoeken of ik ronderenner ben of man voor klassiekers"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Uitkijken naar prestaties van amper 20-jarige neoprof van Lotto: "Uitzoeken of ik ronderenner ben of man voor klassiekers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal hebben ze enkele mooie transfers gerealiseerd, maar uitkijken, wordt het vooral naar het profdebuut van Bjorg Lambrecht. Amper 20 jaar is het ruwe diamantje, dat bij de beloften bijzonder knappe dingen liet zien. Benieuwd hoe het grote klimtalent straks uit de verf komt.

De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften wil zich rustig ontwikkelen: "Ik voel helemaal geen druk", vertelt Lambrecht aan Sporza. "Het is voor Belgische renners niet zo evident om een goed klassement neer te zetten in rittenwedstrijden. Ik heb nog tijd om te leren en te rijpen als prof."

Grootste uitdaging wordt de zoektocht naar een specialiteit: "Ik wil in eerste instantie graag uitvissen of ik een ronderenner ben of iemand voor de klassiekers. Mijn explosiviteit is vrij groot, daardoor kon ik de beste klimmers vaak vloeren in een sprint bergop."

Liever WK bij profs

Het WK in Innsbruck mag de talentvolle Lambrecht nog bij de beloften betwisten, maar eigenlijk zou hij liever meteen bij de profs zijn kans wagen: "Dat aanbod zou ik zeker niet afslaan. Als je een heel seizoen als prof koerst, is het een beetje raar om deel te nemen bij de beloften. Stel dat je dan wereldkampioen wordt dan neem je een trui en prijs af van een belofte en dat zou ik betreuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties