"Anderlecht zal veel aan Coucke hebben, op voorwaarde dat ze hem niet in een verstikkend harnas dwingen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
"Anderlecht zal veel aan Coucke hebben, op voorwaarde dat ze hem niet in een verstikkend harnas dwingen"
Foto: © photonews

Marc Coucke is het gespreksonderwerp van deze week. De flamboyante zakenman is na wielerploeg Quick-Step en KV Oostende aan zijn derde grote sportproject toe: RSC Anderlecht. Wielercommentator Michel Wuyts zag van nabij hoe de 52-jarige ondernemer zijn stempel drukte op de koers.

In zijn column voor 'Het Laatste Nieuws' vertelt de VRT-wielerman het volgende over de nieuwe eigenaar van paars-wit: "Mocht spontaniteit een gezicht nodig hebben, plak er dan dat van Marc Coucke op. In 25 jaar koers ontmoette ik geen andere man die met zoveel naturel verroeste gewoonten op een hoopje veegde. Coucke bouwde party's in het midden van het klassieke voorjaar, op iedere rustdag in de Tour. 'Naïef, dwaas en ongehoord', zo leek dat op het eerste gezicht. 'Doordacht, publicitair aantrekkelijk', zo klonk dat een paar weken later."

Vlaamse schlagers kwelen tot twee uur

Michel Wuyts pakt uit met enkele sappige anekdotes die Marc Coucke perfect typeren: "Ik herinner mij levendig onze eerste en laatste ontmoeting. Na een voetbalmatch in Brugge troonde hij me mee naar het piepkleine café De Reisduif. Waar Coucke, de multimiljonair, achter de discobar kroop en tot twee uur Vlaamse schlagers draaide en kweelde. In 2015 zag ik hem op een receptie. Ik jammerde wat over kniegewrichtspijn bij het lopen. 'Heb ik iets voor in mijn gamma.' Hij kribbelde mijn naam op een onooglijk velletje papier. 'Onthoudt hij nooit', was ik zeker. Vier dagen later werd het middeltje thuis geleverd. Anderlecht zal veel aan Coucke hebben. Op voorwaarde dat de Brusselaars hem niet in een verstikkend harnas dwingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties