Lars Boom reageert op hartproblemen en weet al in welke koers hij zijn comeback wil maken

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Lars Boom reageert op hartproblemen en weet al in welke koers hij zijn comeback wil maken

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Slecht nieuws viel er gisteren te rapen over Lars Boom. De 31-jarige Nederlandse kasseistamper van LottoNL-Jumbo kampt met hartproblemen en moet onder het mes. De ex-wereldkampioen veldrijden laat zich echter niet kisten en wil zo snel mogelijk zijn rentree vieren.

Boom heeft zelfs al een precieze datum in gedachten: "Ik was graag gestart in de Tour Down Under, maar door die operatie valt die koers nu weg. Het is wel de bedoeling dat we daarna gewoon de gemaakte planning opnieuw oppikken. Dat betekent dat de Omloop Het Nieuwsblad in principe mijn eerste koers wordt. Ik moet alleen nog even met de ploegleiding bekijken of het wel zo verstandig is om te starten. Veel zal uiteraard ook afhangen van het verloop van de operatie."

De medische ingreep vindt plaats half januari: "We hadden eerst beslist om de operatie pas na de klassiekers te laten uitvoeren, maar er was vroeger dan voorzien een plaatsje vrij. Ik krijg een ablatie, dat is het wegbranden van cellen in de hartwand ter behandeling van hartritmestoornissen. Ze zullen in de lies naar binnen gaan, op zoek naar de plaats in mijn hart die tegenwringt. Als het probleem is opgelost, kan ik weer aan de bak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties