Tiesj Benoot pakt uit met wel zeer merkwaardige voorbereiding op klassiekers: "Ik voel me hier goed bij, dit werkt écht"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Tiesj Benoot pakt uit met wel zeer merkwaardige voorbereiding op klassiekers: "Ik voel me hier goed bij, dit werkt écht"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn vijfde plaats in zijn allereerste Ronde van Vlaanderen in 2015 deed alle Belgische koersfans dromen. Bijna drie jaar later wacht Tiesj Benoot echter nog steeds op zijn eerste zege bij de profs. Komt die er straks? De Gentenaar van 23 wil alvast scoren, al is zijn voorbereiding wel wat vreemd.

Multitalent Benoot trekt twee weken naar Argentinië om er acht dagen te koersen in de Ronde van San Juan. Vervolgens (ver)blijft hij twee weken thuis in Drongen om dan drie weken op hoogtestage te trekken naar de Sierra Nevada. Van een bizarre voorbereiding op de Vlaamse klassiekers gesproken. Hallo, Tiesj Benoot?

Onze landgenoot licht zijn merkwaardige aanloop naar het voorjaar toe in 'Het Laatste Nieuws': "Ik ken mijzelf. Veel koersen, maakt me niet noodzakelijk beter. Ik voel me hier goed bij. Dit werkt écht, in mijn geval toch."

Zoektocht

Ploegleider Frederik Willems treedt zijn renner bij: "Logisch dat Tiesj vasthoudt aan een beproefd recept. Deze aanpak heeft tot dusver altijd geloond. Hij is bezig aan een zoektocht. Het moet duidelijk worden in welk type wedstrijden van het voorjaar hij een toekomst heeft. Hij probeert van de Omloop tot Luik zijn allerbeste niveau te halen. Daar is een brede en stevige basis voor nodig, die je niet alleen kan aanleggen met competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties