? Retro BK 2017: Wout Van Aert laat geen spaander heel van de concurrentie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 31 reacties
? Retro BK 2017: Wout Van Aert laat geen spaander heel van de concurrentie

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als vorig seizoen is Wout Van Aert ook dit jaar topfavoriet voor de Belgische titel. In het zand van Koksijde is hij en alleen hij favoriet om zichzelf op te volgen. Vorig jaar liet de wereldkampioen alvast geen spaander heel van zijn concurrenten.

In 2017 werd het BK in Oostende georganiseerd. Wout Van Aert kende een prima start en had nauwelijks anderhalve minuut en één lange zandstrook nodig om enkele fietslengtes voorsprong te hebben.

De concurrentie wist toen al hoe laat het was, na één ronde had de Kempenaar al een voorsprong van 15 seconden op de rest. Van Aert kwam niet in de problemen en reed naar één van zijn gemakkelijkste zeges ooit.

Pauwels en Sweeck op podium

Uiteindelijk mochten Kevin Pauwels (zilver) en Laurens Sweeck (brons) mee me Wout Van Aert op het podium in Oostende, al kregen zij wel bijna een minuut achterstand aangesmeerd. Dat had hoger kunnen oplopen als Van Aert niet de tijd had genomen om uitgebreid zijn Belgische titel te vieren. Tim Merlier en Toon Aerts vervolledigden de top vijf.

De liefhebbers kunnen het Belgisch kampioenschap van vorig jaar hieronder nog eens bekijken. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties