Vlaanderen stelt zich kandidaat om op 'symbolische datum' het WK wielrennen te organiseren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vlaanderen stelt zich kandidaat om op 'symbolische datum' het WK wielrennen te organiseren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vlaanderen is kandidaat om binnen drie jaar het wereldkampioenschap wielrennen te organiseren. Het WK in 2021 wordt een symbolisch WK, want dan werd 100 jaar geleden de eerste strijd om de regenboogtrui georganiseerd.

Philippe Muyters (minister van Sport) droomt ervan om het WK naar Vlaanderen te halen in 2021. "Vlaanderen is koers, maar het is al van 2002 in Zolder geleden dat we het WK hier hebben georganiseerd", zegt hij in gesprek met Sporza. "Nu hebben we de kans om het naar Vlaanderen te halen in het jubileumjaar 2021."

Er zou 3,5 miljoen euro klaarliggen om het WK naar Vlaanderen te halen. Volgende week vindt er overleg plaats met organisatoren Golazo en Flanders Classics, die willen samenwerken. "Het leuke aan het WK is dat er meerdere disciplines zijn. We willen dus met meerdere gaststeden werken, bijvoorbeeld de tijdrit in de ene stad en de wegrit ergens anders."

30 miljoen euro

De haalbaarheidsstudie was alvast positief. "De economische impact van zo’n WK is aanzienlijk en wordt voorzichtig geschat op 30 miljoen euro", klinkt het nog. "Al mogen we als echte wielerregio waarschijnlijk nog ambitieuzer zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties