Klaas Vantornout staat nog eens op podium, maar er zat véél meer in: "Door wirwar van mecaniciens kon ik niet aan mijn fiets"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 12 reacties
Klaas Vantornout staat nog eens op podium, maar er zat véél meer in: "Door wirwar van mecaniciens kon ik niet aan mijn fiets"
Foto: © photonews

Een mooie podiumplaats voor Klaas Vantornout in het eigen West-Vlaanderen, toch mooi voor de 35-jarige ancien van van Marlux-Bingoal. Al had dat laagste trapje eigenlijk ook het hoogste kunnen zijn. De ex-kampioen van België had een flinke portie pech.

"Het is gewoon heel jammer want op het moment dat ze wegrijden, wissel ik van fiets en kon ik door een wirwar van mecaniciens niet aan mijn nieuwe fiets. Ik verloor daar op een heel slecht moment zeker een tiental seconden. Om in één ruk zo'n gat dicht te rijden, dat is gewoon heel moeilijk. In de laatste ronde heb ik het nog geprobeerd en ik kwam nog heel dicht bij die mannen, maar ik wist dat de overwinning weg was."

Beslissing in slot

Er zat voor Vantornout dus meer in dan die derde plaats: "Ik zat de hele tijd goed in de koers, ik had mij nog niet geforceerd. Ik wist toch dat het pas op het einde ging gebeuren, ik heb genoeg evaring om dat te kunnen inschatten. Maar ik zeg het: ik ben op achterstand gezet door pech en in het bijzonder door toedoen van de mecaniciens van een collega en dat is heel jammer."

Vantornout probeert nog het beste te maken van zijn seizoen: "Na mijn val in Namen was het niet simpel meer voor mij, het ging met ups en downs. Op het BK had ik een deftig gevoel, maar was mijn start was rotslecht. Vandaag kreeg ik tijdens de wedstrijd een mentale boost. Ik wist dat ik ging meedoen voor de zege en voelde mij redelijk goed. Maar ja, het is jammer genoeg net niet gelukt. Op het podium staan in West-Vlaanderen is ook al iets, maar ik had liever gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties