Stralende Wietse Bosmans pikt opnieuw zijn graantje mee: "Ik had niet mijn allerbeste dag, dan is het extra mooi om te winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Stralende Wietse Bosmans pikt opnieuw zijn graantje mee: "Ik had niet mijn allerbeste dag, dan is het extra mooi om te winnen"
Foto: © SC

Wietse Bosmans is een tevreden man. De 26-jarige Belgische crosser mocht voor het twee jaar op rij een feestje bouwen in het West-Vlaamse Zonnebeke en reageerde na afloop bijzonder content.

"Het was wel echt een heel plezant parcours vandaag. Wel heel verraderlijk ook en ik heb onderweg een paar keer serieus gesukkeld met mijn materiaal. Ik moest veel wisselen waardoor ik geen achterrem meer had. Dat maakte het lastig voor mij, ook mentaal was het niet altijd even simpel. De voorlaatste ronde maakte ik nog een stevige smak. Op die manier kwamen mijn kansen nog 'efkes' in het gedrang, maar ik voelde dat ik nog genoeg in de tank had om opnieuw naar Diether Sweeck te rijden. Ik kon het tempo echt wel nog goed aanhouden."

Geviseerd door concurrentie

Bosmans kon uiteindelijk profiteren van een fout van zijn kompaan: "Diether maakte een klein foutje en ik bouwde direct een gaatje uit van 10 à 15 seconden. Ik ben zeker wel content dat ik twee jaar op rij kan winnen. Het is echt wel plezant. Het is natuurlijk nooit makkelijk, zo twee keer na elkaar winnen of jouw zege verdedigen. Dat is altijd veel makkelijker gezegd dan gedaan."

De winnaar van vorig jaar voelde de priemende ogen van de tegenstand: "Het was best wel lastig hoor want veel jongens keken naar mij. Ik heb de wedstrijd echter van in het begin in handen genomen, Ik heb aldoor tempo gemaakt. Ik ben content want ik had eigenlijk niet mijn allerbeste dag. Dan is het extra mooi dat ik de wedstrijd zo kan beëindigen. Winnen, is altijd leuk en dichter kan ik niet eindigen hé, dit is het hoogst haalbare."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties