Van Avermaet heeft de 'nieuwe' Omloop al verkend en is laaiend enthousiast: "Het wordt een zinderende finale"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Van Avermaet heeft de 'nieuwe' Omloop al verkend en is laaiend enthousiast: "Het wordt een zinderende finale"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Momenteel vertoeft de wielerkaravaan nog in Australië, maar binnen een goeie maand is het al in ons land te doen met de Omloop als traditionele opener van het Vlaamse voorjaar. Greg Van Avermaet kijkt er nu al reikhalzend naar uit en heeft de lastige semiklassieker zelfs al verkend.

De 32-jarige Oost-Vlaming die in 2017 een schitterend voorjaar afwerkte, was gisteren te gast op Velofollies in Kortrijk en stond er ook de pers te woord. En hij had het onder andere over de vernieuwde Omloop, de eerste koers die met rood aangestipt staat in zijn agenda: "Het is een ode aan de oude Ronde van Vlaanderen. Gent had ook zijn charme, maar ik vind de nieuwe formule beter. In het verleden had je na de Molenberg een lang en vlak stuk en konden de kasseien van de Paddestraat en de Lange Munte amper voor verschillen zorgen. De Muur en de Bosberg zullen daar zeker verandering in brengen", klinkt het bij 'GVA'.

Eindelijk de Ronde winnen

"Ik verwacht dat de koers iets meer gesloten zal zijn, maar dan wel met een zinderende apotheose", aldus een tevreden Van Avermaet. Hoe zit het eigenlijk met de conditie van de klassieke BMC-kopman? "Ik heb tot nog toe een perfecte winter achter de rug. Ik wil straks vooral de koersen winnen die ik nog niet op mijn conto heb staan. Zoals de Ronde van Vlaanderen uiteraard", klinkt het in 'HLN'. Gaat het straks eindelijk eens lukken voor onze immer strijdlustige Greg Van Avermaet?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties