Geen té hoge verwachtingen in eerste klassieke seizoen van Wout Van Aert: "Wout is op en top prof. En ambitieus"

Redactie
| 7 reacties
Geen té hoge verwachtingen in eerste klassieke seizoen van Wout Van Aert: "Wout is op en top prof. En ambitieus"
Foto: © photonews

De eerste opdracht van het wegseizoen van Wout Van Aert was meer dan geslaagd. De wereldkampioen veldrijden was met de besten mee in de Omloop, maar er zat net geen mooie notering in. Teammanager Nick Nuyens kijkt al uit naar de volgende koersen.

Nuyens heeft geen al te hoge verwachtingen over het eerste voorjaar van zijn renner. Anders zou er te veel druk op de schouders van Van Aert liggen. De Omloop was goed, maar het is nog te vroeg voor conclusies. "Die prima Omloop heeft hem alvast geholpen", zegt Nuyens in HLN. "Dit laat het beste verhopen voor het vervolg. Er werd veel gespeculeerd over het feit dat hij de opener al dan niet moest rijden."

"'Ja', vonden hij en ik. Omdat het de ideale kennismaking was met het Vlaamse voorjaar, de gedroomde verkenning voor die andere klassiekers", vervolgt Nuyens. "Zo weet hij toch al een beetje wat hij straks mag verwachten. De 'moral' is er nu ook. Bij hem én bij de ploegmaats. Want Wout reed zaterdag uiteraard niet alleen rond. Hij werd goed ondersteund, vond ik. Met Stijn Devolder in de rol van perfecte gids."

"Uiteraard zal hij ontgoocheld zijn als hij het voorjaar straks afsluit zonder concreet resultaat"

De koers die hem het meest moet liggen, is ongetwijfeld Parijs-Roubaix. Dinsdag trok Van Aert op verkenning. "Nu verkent hij de belangrijkste stroken. En op 18 maart neemt hij ook deel aan de GP Denain, een miniversie van Parijs-Roubaix. Hij is er echt mee bezig, maar zo hoort het ook. Wout is op en top prof. En ambitieus. Voor hem is dit de logica zelf."

"Het sluit aan bij alle opofferingen die hij al heeft gedaan", lacht zijn teammanager. "Ik ken hem ondertussen al een beetje. Uiteraard zal hij ontgoocheld zijn als hij het voorjaar straks afsluit zonder concreet resultaat. Maar dat heb je niet altijd in de hand. Kijk maar naar hoe het in de Omloop liep. Mij zal je de druk dan ook niet zien opvoeren. Hoe graag ik met deze groep ook scoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties