Quick-Step Floors oppermachtig in Le Samyn: "De ploeg reed een koers uit het boekje"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties

Niki Terpstra erg blij met de overwinning in ijskoude GP Le Samyn

Quick-Step Floors oppermachtig in Le Samyn: "De ploeg reed een koers uit het boekje"
Foto: © photonews

Geen topprestatie in het openingsweekend bij de Nederlander Niki Terpstra (Quick-Step Floors), wél winst in de eerste Waalse klassieker van het seizoen. Terpstra soleerde naar winst in de GP Le Samyn, in erg koude omstandigheden.

Het was een hele dag lang op de tanden bijten voor de renners in Le Samyn. "Ik ben erg blij, maar ik heb elke kilometer van de dag afgezien", vertelde Terpstra na afloop bij zijn team. "Door de vrieskou gebruik je veel energie. Het was niet eenvoudig om met deze omstandigheden te koersen, maar de afloop was gunstig voor ons."

Gashendel open

Het werd een sterke collectieve prestatie van Quick-Step Floors, want na winnaar Terpstra reed Philippe Gilbert naar de tweede plek.  "We wisten dat de kopgroep sterk was en de verantwoordelijkheid bij ons lag, daarom vielen we van zo ver aan. We draaiden de gashendel open en het draaide uit op een afvalkoers met meer en meer renners die moe werden en afhaakten."

"De ploeg reed een koers uit het boekje. Philippe was geweldig in de finale en we buitten ons numerieke overwicht goed uit. Ik kon weg geraken en deze mooie zege boeken", besluit de Nederlander. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties