"De kans is niet heel groot dat ik morgen het roze mag aantrekken"

Redactie
| 0 reacties
"De kans is niet heel groot dat ik morgen het roze mag aantrekken"
Foto: © photonews

Houdt roze trui Simon Yates stand of gaat Tom Dumoulin met de leiderstrui aan de haal? In de tijdrit van dinsdag is de Nederlander in het voordeel, maar de kopman van Sunweb staat voor een lastige opdracht.

Dumoulin moet meer dan 2 minuten goedmaken om het roze te veroveren. "Ik ga niet meer verkennen, maar ik zal kijken hoe het vlaggetje wappert", vertelt Dumoulin bij Sporza. "Wind in de rug is voor mij niet goed. Dan rijd je vanzelf 50 kilometer per uur en zullen de tijdsverschillen niet groot zijn."

"Het parcours is ontzettend snel. Je bent zo aan de finish. Het parcours van 34 kilometer is denk ik te kort om twee minuten goed te maken. De kans is dus niet heel groot dat ik morgen het roze mag aantrekken. Yates zal al een heel slechte tijdrit moeten rijden en ik een hele goeie."

'Slechte dag'

Na de tijdrit volgens er nog vijf ritten, waaronder twee bergetappes. "Het kan natuurlijk dat hij een slechte dag heeft. Ik heb tot nu toe wel nog geen moment van zwakte gezien bij Yates, maar ik heb zelf ook eens op de voorlaatste rit in de Vuelta alles weggegeven."

"Een slechte dag kan altijd in een Grote Ronde. Ik wacht op mijn kans en hoop dat die nog komt. Anders kan ik Yates na afloop alleen maar feliciteren", besluit Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties