Ontdekker van Bernal heeft opvallende mening: "Nog te vroeg voor Ronde van Frankrijk"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Ontdekker van Bernal heeft opvallende mening: "Nog te vroeg voor Ronde van Frankrijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De makelaar van Egan Bernal kondigde aan dat zijn renner binnenkort de Ronde van Frankrijk zal rijden. Gianni Savio, de man die het klimtalent ontdekte, vindt dat geen goed idee en denkt ook niet dat het zal gebeuren.

De Italiaan introduceerde al verschillende talenten uit Latijns Amerika in het Europese wielrennen. Bernal is er daar één van. Volgens Savio is een debuut van de Colombiaan in de Ronde van Frankrijk nog niet aan de orde. "Het is nog te vroeg om hem mee te nemen naar Frankrijk. Sky zal aan de start verschijnen om de Tour te winnen met Chris Froome. Dan heb je ervaring nodig en een team dat drie weken lang op topniveau kan presteren", zegt Savio aan VeloNews.

Hoewel bij de entourage van Bernal te horen valt dat hij naar Frankrijk gaat, is de definitieve selectie nog niet bekendgemaakt. Dat zal Sky pas doen na de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Bernal zal de Dauphiné rijden. "Ik geloof dat Sky hem zal meenemen naar de Vuelta", houdt Savio vol. "Aan mijn zijde maakte Egan de voorbije twee jaar stap per stap progressie. Er komt in de Ronde van Frankrijk teveel op je af om daar je eerste grote ronde te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties