Kersvers Belgisch kampioen tijdrijden Victor Campenaerts vooral onder indruk van ploegmaat: "Een fenomeen. Het is toch straf hoor wat hij doet"

Redactie
| 2 reacties
Kersvers Belgisch kampioen tijdrijden Victor Campenaerts vooral onder indruk van ploegmaat: "Een fenomeen. Het is toch straf hoor wat hij doet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts kroonde zich donderdag voor de tweede keer op drie jaar tijd tot Belgisch kampioen tijdrijden in het West-Vlaamse Anzegem. Al kwam ploegmaat Thomas De Gendt wel érg dichtbij.

Campenaerts hield aan de meet slechts 2,5 seconden over op de Waaslander, die woensdag nochtans 12 uur in de auto zat na een hoogtestage op de Stelvio. "Het is toch straf hoor wat hij doet", bekent Campenaerts in HLN. "Terwijl hij in de wagen zat, verkende ik hier het parcours en lag ik te rusten op bed. Thomas is een fenomeen."

Voor de in Winksele wonende Antwerpenaar was het zijn eerste triomf van het seizoen. En bovendien zijn eerste zege in het shirt van Lotto Soudal. "Ik reed al hele goede tijdritten dit seizoen, maar het was altijd net niet. Nu was het net wel."

EK

"Mijn volgende doel is natuurlijk de tijdrit op het EK in Glasgow. Ik zou dolgraag die Europese trui blijven dragen", zegt hij. "Maar als het mislukt, heb ik nu toch al die driekleur. En winnen in het hol van de leeuw is leuk, zeker als je ploegmaat dan nog tweede wordt", doelt hij op de derde plek van vriend Yves Lampaert (Quick-Step Floors). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties