Belgisch kampioen Lampaert verraste eerder al in Zwitserland: "Hij kon de beste 50 renners op de langere cols volgen"

Redactie
| 6 reacties
Belgisch kampioen Lampaert verraste eerder al in Zwitserland: "Hij kon de beste 50 renners op de langere cols volgen"

Yves Lampaert heeft de laatste weken indruk gemaakt, met een sterke prestatie in de Ronde van Zwitserland én natuurlijk zijn Belgische titel. Tom Steels is vol lof over de West-Vlaamse hardrijder.

Lampaert speelde het in de kopgroep met ploegmaat Gilbert en Stuyven goed uit om solo te finishen. "Yves heeft z'n kwaliteiten als tijdrijder bovengehaald en toen hij een kloof had, was hij vertrokken", zegt Tom Steels in gesprek met Sporza. "Dan was de adrenaline voor de driekleur zo groot dat hij nog een extra krachtenreservoir gevonden heeft."

"Hij is elk jaar al gegroeid"

Zijn ploegleider zegt dat de mooiste tijden er nog moeten aankomen voor de West-Vlaming. "Hij heeft toch wel een enorme stap vooruitgezet. Hij heeft mij enorm verrast in de Ronde van Zwitserland waar hij de beste 50 renners over de langere cols kon volgen. Dag in, dag uit haalde hij een heel hoog niveau", zegt Steels.

"In de Vlaamse wedstrijden en in tijdritten heeft hij zich al bewezen, maar ook in functie van een klassementsrenner heeft hij echt wel kwaliteiten. Hij is elk jaar al gegroeid", besluit Steels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties