"Christopher Froome uit de Tour zetten is hypocrisie"

"Christopher Froome uit de Tour zetten is hypocrisie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zowat alle wielerkenners hebben wel hun eigen mening omtrent het oordeel van de ASO over Froome. Marc Ghyselinck is er alvast niet over te spreken. Hij vindt het een hypocritische beslissing van de ASO.

Het ASO maakt gewag van imagoschade. Dan kan Ghyselinck, chef wielrennen bij HLN, er nog wel andere zaken bijhalen. "Hoe schadelijk is het dat een bewezen dopinggebruiker als Virenque straks in de Tour door ASO weer op een voetstuk wordt geplaatst? Zetten we Froome uit de Tour voor imagoschade? Daar is een ander woord voor: hypocrisie", klinkt het in de krant.

Ghyselinck meent dat ASO zijn boekje te buiten gaat door Froome te weren. "Die beslissing komt niet ASO, maar de Cycling Anti Doping Foundation van de internationale wielerunie toe. Als het wielrennen zijn eigen regels wil volgen, moet ook ASO daarop wachten. Helaas is directeur Christian Prudhomme een beetje zenuwachtig geworden."

NIET DE ZUIVERSTE

Nochtans zet Ghyselinck Team Sky niet uit de wind. "Dat Sky, in tegenstelling tot wat ze altijd beweerd hebben, niet de zuiverste aller wielerploegen is, hebben we de voorbije jaren geleerd. Bradley Wiggins is geen onbesproken Tourwinnaar en dat is Chris Froome ook niet meer. Maar dat geeft ASO niet het recht om Froome uit de volgende Tour te gooien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties