Ex-renner van Quick.Step wordt alleen recordhouder met liefst 18 Tour-deelnames

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ex-renner van Quick.Step wordt alleen recordhouder met liefst 18 Tour-deelnames
Foto: © photonews

Het Franse Direct Energie heeft als één van de laatste ploegen de selectie voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. Het speerpunt van de ploeg is Liliane Calmejane, terwijl Sylvain Chavanel een opvallend record te pakken heeft.

De renner die enkele jaren geleden nog het mooie weer maakte bij Quick.Step begint dit weekend aan zijn 18e Tour. En dat is een absoluut record, want zo doet Chavanel beter dan de 17 deelnames van de Duitser Jens Voigt, de Amerikaan George Hincapie en Australiër Stuart O'Grady. 

Chavanel was er sinds 2001 altijd al bij in de Tour. Hij boekte drie ritzeges en veroverde in 2008 en 2010 de Superstrijdlust. 

7 Fransen, 1 Est

Opvallend: bij de 8 namen van Direct Energie is er slechts één buitenlander geselecteerd naast de 7 Franse renners. Die eer is weggelegd voor de Est Rein Taaramäe. Calmejane is de kopman van dienst. Bij zijn Tour-debuut vorig jaar won hij meteen een rit naar Station des Rousses. 

De selectie van Direct Energie voor de Tour: Sylvain Chavanel, Lilian Calmejane, Fabien Grellier, Jérôme Cousin, Romain Sicard, Damien Gaudin, Thomas Boudat en Rein Taaramäe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties