Fabian Cancellara verliest uitdaging van ... man die hem van mechanische doping beschuldigde
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Fabian Cancellara verliest uitdaging in Chasing Cancellara van Phil Gaimon

Fabian Cancellara verliest uitdaging van ... man die hem van mechanische doping beschuldigde

Fabian Cancellara geniet al een tijdje van zijn wielerpensioen, maar daagt andere renners en toeristen uit in 'Chasing Cancellara', waar deelnemers de Zwitser proberen te kloppen. Al verloor 'Spartacus' nu wel van Phil Gaimon, een naam die ongetwijfeld een belletje doet rinkelen.

De 30-jarige Amerikaanse ex-renner beschuldigde Cancellara vorig jaar in zijn boek 'Draft Animals: Living the Pro Cycling Dream' van mechanische doping omdat hij destijds ploegmaats van de Zwitser bezig had gehoord. 

Cancellara lag onder vuur na zijn overwinning in de Ronde van 2010, waar hij met een stevige versnelling op de Muur onze landgenoot Tom Boonen het nakijken gaf. 'Spartacus' ontkende altijd de beschuldigingen en daagde Gaimon uit om deel te nemen aan één van zijn 'Chasing Cancellara'-uitdagingen. "Ik ben benieuwd hoeveel watt jij kan trappen", klonkt het toen vastberaden. 

En de Zwitser verloor nu zowaar het eerste duel van Gaimon, die wel al liet weten uit te kijken naar een rematch. In Zwitserland moesten de renners net geen 90 kilometer afleggen met daarbij onder meer de Col de la Croix. Met Gaimon dus als eerste winnaar van het duel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties