Lukt het Greg Van Avermaet voor de derde keer? Zo verliep het in 2015 en 2016

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Lukt het Greg Van Avermaet voor de derde keer? Zo verliep het in 2015 en 2016
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft wat goed te maken. Na een voorjaar zonder prijzen moet Van Avermaet proberen te scoren in de Tour. Kan hij het opnieuw na 2015 en 2016?

Nee, het voorjaar was niet wat de olympische kampioen ervan verwacht had. Na zijn fenomenale lente van 2017, met daarbij overwinningen in Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem, E3 en de Omloop, haddne we op zijn minst een zege in een klassieker verwacht. Maar het was allemaal net niet goed genoeg bij 'Gouden Greg'. 

Seizoen kleur geven

En dus richtte Van Avermaet zijn pijlen maar op het tweede deel van het seizoen. In de Ronde van Zwitserland kwam hij goed voor de dag - in dienst van kopman Richie Porte - en maalde hij de nodige trainingskilometers met het oog op de Tour. En daar zal Van Avermaet moeten scoren om zijn seizoen wat glans te geven.

Een derde keer, na eerdere ritzeges in 2015 en 2016. Op 17 juli 2015 vocht de BMC-renner in Rodez een beklijvend duel uit met Peter Sagan, nadat Thomas De Gendt en twee andere vluchters pas in de laatste hectometers werden ingerekend. Van Avermaet haalde het en slaakte een zucht van opluchting toen hij zijn voorwiel over de meet gooide. 

Een jaar later was het opnieuw van dat, in Le Lioran. Tot dan zijn mooiste zege ooit. Hij kreeg bovendien het geel nog als toetje. De samenwerking was bij een groep van 9 vluchters niet optimaal en dus gingen onze landgenoten Van Avermaet en De Gendt er met Grivko vandoor. De Belgen bleven met twee over en finaal moest ook De Gendt de rol lossen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties