Toptalent van Wanty-Groupe Gobert schrijft derde rit in Ronde van Wallonië op zijn naam, veldrijder Quinten Hermans knap tweede

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Toptalent van Wanty-Groupe Gobert schrijft derde rit in Ronde van Wallonië op zijn naam, veldrijder Quinten Hermans knap tweede
Foto: © SC

De derde rit in de Ronde van Wallonië is gewonnen door de Noor Odd Christian Eiking. De 23-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert viel in het slot van de rit aan en kwam solo aan in La-Roche-en-Ardenne. De tweede plek was voor veldrijder Quinten Hermans (Telenet Fidea).

De derde rit bracht de renners van Chimay naar La-Roche-en-Ardenne. Eerst ontstond er een kopgroep van drie renners met daarbij Edward Planckaert, maar later kwamen daar nog vier renners bij. De vlucht van de dag zou echter niet standhouden. Het zevental werd op 25 kilometer van de streep ingerekend. 

Op de aanval van de jonge Knox (Quick-Step Floors) kwam er heel wat reactie. Leider Tim Wellens was net als Fabio Aru mee. DIe laatste probeerde enkele keren te demarreren, maar kreeg geen vrijgeleleide. 

Eiking solo

De aanval van Eiking was wel de juiste. In de afdaling sprokkelde hij een mooie voorsprong bij elkaar. Hij kwam solo aan en pakte zo een mooie zege. Quinten Hermans was de snelste van het peloton. Een knappe tweede plek voor de veldrijder van Telenet Fidea. Wellens blijft dan weer de leider. Morgen wordt de slotrit gereden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties