Veldrijders tonen zich op de weg: "Ik denk niet dat het niveau in de cross al hoger gelegen heeft"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Veldrijders tonen zich op de weg: "Ik denk niet dat het niveau in de cross al hoger gelegen heeft"
Foto: © photonews

De crossers zijn dan wel in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen, toch laten ze zich geregeld opmerken op de weg. Tim Merlier won vorige week nog twee ritten in de Ronde van Denemarken, terwijl Quinten Hermans tweede werd in het eindklassement van de Ronde van Wallonië.

De prestaties van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel staan buiten kijf, maar de crossers zorgen ook in de zomer voor meer concurrentie. Dat ziet ook Michael Vanthourenhout. "Ik denk gewoon dat je als crosser ook een goede wegrenner kan zijn", vertelt de crosser van Marlux-Napoleon Games bij Wielerkrant.be.

"Wout en Mathieu hebben dat ook al bewezen. In de Ronde van Wallonië doet Quinten (Hermans, red.) ook mee voor winst in het eindklassement. Dat kan alleen maar goed zijn voor de cross. Ik denk niet dat het niveau ooit al hoger gelegen heeft. Dat is nog beter voor de populariteit, want vorig seizoen was er af en toe kritiek."

Zelf geen ambitie op de weg

"Het is nochtans heel verschillend, maar er zijn heel wat crossers die de kilometers aankunnen in zulke wedstrijden", vevolgt Vanthourenhout. "Of ik zelf van de weg droom? Die koersen van meer dan 200 kilometer zullen voor mij een struikelblok zijn. Tot 180 lukt dat wel, maar meer inhoud heb ik denk ik niet. Ik denk dat ik gewoon in de cross ga blijven. We kunnen niet allemaal zoals Wout gebouwd zijn", lacht hij nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties