België mikt bij de beloften en junioren met twee toptalenten op goud in Innsbruck: "Maar beschouw het niet als vanzelfsprekend"

Redactie
| 5 reacties
België mikt bij de beloften en junioren met twee toptalenten op goud in Innsbruck: "Maar beschouw het niet als vanzelfsprekend"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de profs zal het ongelofelijk moeilijk worden om België een nieuwe regenboogtrui te bezorgen, bij de beloften en junioren lijkt die kans veel groter te zijn. Met Bjorg Lambrecht en Remco Evenepoel heeft ons land twee topfavorieten in huis.

Bij de U23 en junioren mogen we dus hopen op het hoogste eremetaal. "Daar moeten we wél ambitieus durven zijn", citeert HLN bondscoach Kevin De Weert. "Bij de U23 is het wel nog even afwachten welke andere profs aan de start verschijnen. Maar Bjorg is na twee goeie Vuelta-weken zeker kanshebber."

"We moeten hem zo goed en zo fris mogelijk in de finale proberen te brengen. Zijn snelheid is een troef. Hij kan ook met een groepje naar de finish."

'Niet vanzelfsprekend'

Bij de junioren rekent België op fenomeen Remco Evenepoel, die ook wel eens de dubbel kan pakken. "De hoop is terecht. Maar beschouw het niet als vanzelfsprekend", aldus technisch directeur Frederik Broché

"Feit is dat we een ijzersterke ploeg hebben. Ook de nummers twee, drie en vier in de hiërarchie (Van Wilder, Vervloesem, Pattyn, red.) halen een hoog internationaal niveau. Reken Remco vooral niet af op dit WK. Als hij geen wereldkampioen wordt, zal dat geen gevolgen hebben voor het verdere verloop van zijn carrière", besluit Broché. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties