Komt die Belgische ritzege in de Vuelta er vandaag dan toch? "Alles buiten de top 3 noteer ik als niet goed"

Redactie
| 1 reacties
Komt die Belgische ritzege in de Vuelta er vandaag dan toch? "Alles buiten de top 3 noteer ik als niet goed"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De dag na de rustdag in de Vuelta krijgen de renners een tijdrit voorgeschoteld. Met Victor Campenaerts (Lotto Soudal) heeft ons land een kanshebber in huis voor die gegeerde Belgische ritzege, al predikt de in Winksele wonende Antwerpenaar voorzichtigheid.

Rohan Dennis, winnaar van de proloog, heeft ook zijn zinnen gezet op deze proef tegen de klok. "Het is een match die ik moeilijk kan winnen", beseft Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Ik zoek waar ik het verschil kan maken. Het is vooraf moeilijk in te schatten, maar toch heb ik toch liever zo'n parcours dan een volledig vlak traject, waarop Dennis zijn horsepower kan ontwikkelen."

"Het is veel lastiger dan de Giro-tijdrit die ik reed, maar toen was ik ook niet zo goed. Gezien hoe Dennis in de proloog tekeerging? Als ik binnen de dertig seconden eindig van hem, dan heb ik goed gepresteerd. Al kan je die lijn niet doortrekken voor een lange tijdrit. Het leert me dat hij toen heel sterk was. Jonathan Castroviejo kan dit keer ook in de buurt komen."

Eerste drie

En dus is de Lotto Soudal-renner voorzichtig in zijn uitspraken. "Eindig ik bij de eerste drie, dan is dat oké. Alles wat minder is, noteer ik als niet goed", aldus Campenaerts, die nochtans in 2018 graag een WorldTour-tijdrit wilde winnen, iets dat tot dusver nog niet gelukt is. Bovendien is het zijn laatste kans. 

"Kijk, Dennis heeft in de Vuelta maar twee dagen aangestipt. Hij wil de twee chrono's winnen, zoals hij eerder ook al de lange tijdrit in de Giro won. Tijdens de koers heb ik de indruk dat hij nog altijd heel sterk is. Tegelijk is hij in volle voorbereiding op het WK in Innsbruck", besluit de hardrijder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties