Victor Campenaerts dicht één renner nog meer kansen toe dan Tom Dumoulin op WK tijdrijden

Redactie
| 0 reacties
Victor Campenaerts dicht één renner nog meer kansen toe dan Tom Dumoulin op WK tijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ons land vaardigt Laurens De Plus (Quick-Step Floors) en Victor Campenaerts (Lotto Soudal) af op de tijdrit op het WK in Innsbruck. Die laatste is dan wel de Europese kampioen in die discipline, maar op het zware parcours lijkt het lastig te worden om naar eremetaal te rijden.

Campenaerts rekent zichzelf niet bij de topfavorieten in Oostenrijk. Rohan Dennis, zijn concurrent in de Vuelta, schat hij zelfs hoger in dan wereldkampioen Tom Dumoulin. "De Vuelta is volgens mij de beste voorbereiding", verklaart de Lotto Soudal-renner in HNB. "Ik stel vast dat Dumoulin een zware Giro en Tour reed en dat hij wel goed was in de Ronde van Duitsland, maar toch."

"Ik heb geen persoonlijk contact met de Nederlander, het kan net zo goed zijn dat hij bij manier van spreken zich al die maanden voor Innsbruck voorbereidt op stage. Dumoulin is voor mij een vraagteken", aldus Campenaerts.

Geen Froome en Thomas

Op het WK zullen onder meer Froome, Thomas en Roglic ontbreken. Toch zijn de verwachtingen niet heel erg hoog. "Met een klim van vier kilometer, die gemiddeld zeven procent stijgt, is de Oostenrijkse omloop niet mijn ding. Ik probeer beter te doen dan mijn vriend Yves Lampaert, die in 2016 met een zevende plaats de beste Belgische prestatie ooit neerzette op het WK tijdrijden bij de profs. Dat zegt toch iets."

"Ik rijd er alvast met een nieuw Ridley-kader, dat minder gelakt is, zodat hij toch tweehonderd gram lichter is. En ik mag opnieuw mijn op mijn maat gemaakt stuur gebruiken, waar in de Ronde van de Algarve zoveel om te doen was. Soit, het wordt morgen (vandaag, nvdr.) vlammen naar Torrelavega, dan op save energy de Vuelta uitrijden en volgende week zaterdag vertrekken naar Innsbruck."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties