Fabio Jakobsen legt uit waarom winnen bij Quick-Step toch iets anders is dan bij een andere ploeg
Redactie
| 3 reacties

Fabio Jakobsen blijft ondanks zeges nederig bij Quick-Step

Fabio Jakobsen legt uit waarom winnen bij Quick-Step toch iets anders is dan bij een andere ploeg
Foto: © photonews

Verschillende renners hebben dit jaar bijgedragen aan de recordreeks van Quick-Step en Fabio Jakobsen is daar zeker één van. De Nederlander verstaat in zijn eerste jaar bij de profs meteen de kunst van het winnen. Dat hij dat doet bij Quick-Step, houdt hem nederig.

"Op dit moment is mijn zege in de BinckBank Tour de grootste die ik heb. Een WorldTour-koers in eigen land. Maar dan zit je 's avonds aan tafel met de Belgische kampioen en met de winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Dat maakt je toch ook weer nederig", besluit de sprinter bij WielerFlits. "Niet alles draait om jou. Er wordt meer gewonnen hé. Je wordt niet de grote vedette."

In elk geval is Jakobsen bezig aan een boerenjaar. Op training haalt hij het zelfs geregeld eens van Viviani, die zelf goed is voor maar liefst zeventien overwinningen. "Je bent neoprof en je wordt misschien wat onderschat. Ik heb nog lang niet de klasse van Viviani, maar training is training, en ik weet dat ik geen pannenkoek ben. Ik denk dat, als hij daar nu op terugkijkt, hij het toch niet als een schande zal zien dat hij van mij verloren heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties