Viviani bezorgt Quick-Step vierde ritzege, Yates wint Ronde van Spanje

Viviani bezorgt Quick-Step vierde ritzege, Yates wint Ronde van Spanje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de laatste dag van de Vuelta stond nog de slotrit van Alcorcon naar Madrid op het programma. Een groepssprint in de Spaanse hoofdstad zorgde voor een mooie afsluiter van deze grote ronde. Elia Viviani was eens te meer de snelste van het pak.

De algemene verwachting was uiteraard een massasprint in Madrid, maar daar legde niet iedereen zich bij voorbaat bij neer. Bravo, Rosskopf en Rubio ontsnapten in de finale. Zij reden wel niet meer dan een handvol seconden voor een aanstormend peloton. Zoals verwacht werden de laatste kilometers in de Ronde van Spanje in groep afgelegd.

Ondanks de lange voorbereiding werd het toch een ontregelde sprint. In het centrum van de weg schoot Van Poppel naar voren. De snellere mannen gingen er wel nog langs. Zoals wel vaker was Elia Viviani nog een heel stuk sneller dan de anderen. Terwijl Sagan en Nizzolo twee en drie werden, was Quick-Step dus weer aan het feest. Ook bij Mitchelton-Scott mochten ze de champagne ontkurken: Simon Yates is immers de eindwinnaar van de Ronde van Spanje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties