Fenomenale Victor Campenaerts pakt na secondenspel tegen Tom Dumoulin brons op WK, Rohan Dennis heeft eindelijk goud beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Fenomenale Victor Campenaerts pakt na secondenspel tegen Tom Dumoulin brons op WK, Rohan Dennis heeft eindelijk goud beet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rohan Dennis heeft zijn favorietenrol waargemaakt op het wereldkampioenschap tijdrijden. De strijd voor het zilver was een gevecht tussen Tom Dumoulin en onze verrassende landgenoot Victor Campenaerts, al trok de Nederlander nipt aan het langste eind.

Vooraf had Victor Campenaerts stiekem op de top zes gehoopt, maar het is het podium geworden voor de in Winksele wonende hardrijder van Lotto Soudal. Campenaerts verraste bij het eerste tussenpunt door een sterke tussentijd neer te zetten en onder andere Michal Kwiatkowski te degraderen.

Ook de klim beviel de Antwerpenaar goed en bij het tweede tussenpunt kwam de Europese kampioen er zelfs als derde door, nét na Tom Dumoulin. De Lotto Soudal-renner reed de WK-tijdrit van zijn leven en was dus zelfs op weg naar een onverhoopte medaille. Alleen was het nog de vraag: werd het zilver of brons?

Fenomenale Dennis

Ondertussen was het duidelijk dat Rohan Dennis op weg was naar de wereldtitel. De Australiër zette verbluffende tijden neer aan de tussenpunten en al snel was het duidelijk dat het vooraf besproken duel tussen Dennis en Dumoulin in zijn voordeel zou uitdraaien. 

Maar het werd dus vooral een spannend duel der lage landen tussen Campenaerts en Dumoulin, dat in de slotkilometers beslecht werd door Dumoulin. Hij bleef Campenaerts erg nipt voor, maar de Lotto Soudal-renner heeft wel een onverhoopte medaille beet. Opnieuw Belgisch succes dus in Innsbruck, na het zilver voor Brent Van Moer (tijdrit U23) en het goud van Remco Evenepoel (tijdrit junioren). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties