Nederlandse wereldkampioene kende op D-Day een bewogen ochtend: "Ik werd op de grond wakker en ik wist niet wat er gebeurd was"

Redactie
| 0 reacties
Nederlandse wereldkampioene kende op D-Day een bewogen ochtend: "Ik werd op de grond wakker en ik wist niet wat er gebeurd was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oranje boven op het wereldkampioenschap tijdrijden. Annemiek van Vleuten won, maar kreeg met Anna van der Breggen en Ellen van Dijk nog twee landgenotes mee op het podium. Goud dus voor van Vleuten, al verliep het 's ochtends helemaal niet vlekkeloos.

Van Vleuten was erop gebrand om haar wereldtitel tijdrijden te verdedigen, maar de ochtend begon alvast niet goed voor de Nederlandse. "Het ging vanochtend niet helemaal goed. Ik viel flauw bij een dopingcontrole", opende ze bij Sporza

"Ik werd op de grond wakker en ik wist niet wat er gebeurd was. Het was geen lekker begin van de dag, maar dat hoort er ook bij als topsporter. Je moet flexibel zijn."

'Van elkaar profiteren'

Het was een Nederlandse dominatnie in de tijdrit. Mogen we dit ook op de wegrit verwachten? "Anna van der Breggen heeft ook laten zien dat ze heel goed in vorm is. Ik wil er nu nog niet al te veel op ingaan. We kunnen niet allebei winnen, we moeten van elkaar profiteren. Eén scenario hebben we niet: als twee honden vechten om een been... Dat willen we niet", besluit van Vleuten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties