Gilbert haalt uit: "Schandalig dat Stybar door de motoren een zekere zege door de neus werd geboord"

Redactie
| 12 reacties
Gilbert haalt uit: "Schandalig dat Stybar door de motoren een zekere zege door de neus werd geboord"

Voor veteraan Philippe Gilbert was het gisteren pas zijn eerste Memorial Frank Vandenbroucke, beter bekend als Binche-Chimay-Binche. 'Phil' hekelde na afloop de motoren in de wedstrijd.

Voor Phil zelf werd het een anonieme koers op de 15e plek. "Mijn schijfremmen vielen ineens zonder olie. Met die kasseien wou ik geen risico's nemen en toen ik op dat vals plat opnieuw in de groep zat, was het volop oorlog en reed ik achter de feiten aan", vertelt Gilbert in Het Nieuwsblad.

Maar vooral iets anders zat hem dwars. "Ik vond het vooral schandalig dat Stybar door de motoren een zekere zege door de neus werd geboord. Op dat vals plat reden we doorlopend 45 à 46 kilometer per uur, maar de laatste ronde ging het daar door het zog van de motoren tot 52 à 53 kilometer per uur."

Parijs-Tours

Gilbert hoopt nog iets van zijn najaar te maken na zijn knieblessure in de Tour. Zondag al, wanneer hij Parijs-Tours rijdt. De koers die hij in 2008 won. "Al tien jaar geleden... Het is alsof het gisteren was. Wat vliegt de tijd toch. Parijs-Tours is al een tijdje niet meer die grote koers, maar het blijft voor mij toch één van de grote momenten van mijn carrière."

"Ik ga alvast de nieuwe hellingen verkennen. Ik ben vooral blij dat ik dit jaar nog enkele koersen kan rijden. Na zondag trek ik naar de Hammer Series in Hongkong en dan rijd ik tot slot nog de Ronde van Guangxi in China", besluit Gilbert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties