Jolien D'hoore zit al met Tokio in haar hoofd en legt uit waarom ze voor Boels-Dolmans koos: "Een hele eer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Jolien D'hoore zit al met Tokio in haar hoofd en legt uit waarom ze voor Boels-Dolmans koos: "Een hele eer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jolien D'hoore werd woensdag met veel trots voorgesteld als nieuwe aanwinst van Boels-Dolmans Cycling Team. "Het is een hele eer om deel te kunnen uitmaken van deze ploeg", zegt ze.

D'hoore komt over van Mitchelton-Scott. "Danny Stam (teammanager, red.) heeft me gecontacteerd en na een kennismakend gesprek voelde ik het wederzijdse vertrouwen en de professionaliteit waarmee ze te werk gaan", legt D'hoore haar keuze voor haar nieuwe ploeg uit. "Boels-Dolmans is al jaren dé topploeg met naam en faam in het vrouwenwielrennen, met tal van kampioenen. Om daar deel van te kunnen uitmaken is een hele eer."

Onze landgenote staat bekend als een sterke sprintster. Ze hoopt dan ook enkele mooie resultaten te boeken. "Voor 2019 moeten we als ploeg op alle domeinen kunnen meedoen voor de overwinning en ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen", klinkt het. "Ik kijk er enorm naar uit om de voorjaarskoersen in België en Nederland te betwisten met deze formatie."

Tokio 2020

Al zal D'hoore ook actief blijven op de piste, waar ze al heel wat successen boekte. "Ik voel me heel goed bij de combinatie baan-weg. De focus ligt op de baan op de koppelkoers. Daarom staan de komende twee jaar in het teken van kwalificatie voor de koppelkoers voor Tokio 2020. Daarvoor zal ik in de winter de nodige wereldbekers rijden, gevolgd door een volledig wegseizoen", aldus de Oost-Vlaamse. 

"Beide disciplines beïnvloeden elkaar positief, wat ten voordele komt van mijn sprint op de weg en mijn uithouding op de baan. Ook wat de koppelkoers betreft heeft Danny Stam de nodige ervaring om mij hierin bij te staan. Met andere woorden, ik heb enorm veel zin om aan dit nieuw avontuur te beginnen", besluit D'hoore. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties