Michael Vanthourenhout vindt prestaties Toon Aerts geen verrassing en laat zich uit over Wout Van Aert: "Geen gemakkelijke situatie voor Wout"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Michael Vanthourenhout vindt prestaties Toon Aerts geen verrassing en laat zich uit over Wout Van Aert: "Geen gemakkelijke situatie voor Wout"
Foto: © photonews

Conclusie na de twee Wereldbekers in de Verenigde Staten: Toon Aerts is erg sterk en Wout Van Aert kon dit seizoen nog niet winnen. Nummer drie in Iowa Michael Vanthourenhout denkt dat de extra-sportieve problemen meespelen in het hoofd van de wereldkampioen.

"Het zal sowieso wel in zijn kopje spelen", aldus Vanthourenhout bij Wielerkrant.be. "Het zal niet eenvoudig zijn geweest om te vertrekken. Zeker als je niet weet of je al dan niet van start mag gaan in de VS. Het is zeker geen makkelijke situatie. Of ik hem nog gesproken heb daarover? Ik ken Wout vooral van de cross. We babbelen wel eens, maar we kennen elkaar niet heel goed."

Toon Aerts was natuurlijk de verrassing van de afgelopen twee Wereldbekers. "Toon is inderdaad heel sterk op dit moment, maar Wout was misschien nog iets minder. Hoewel hij vorig jaar pas 26e werd in Iowa. Toon rijdt erg sterk rond, je moet zijn rondetijden maar eens bekijken. Hij kan een uur aan een stuk een erg hoog tempo rijden."

Geen verrassing

Een verrassing vindt Vanthourenhout dat niet. "Niet echt, nee. In Waterloo misschien wel omdat het toch niet echt zijn parcours was. In Iowa moest er meer gelopen worden en kwam er kracht bij kijken. Dat is meer iets voor Toon."

Waar mogen we de crosser van Marlux-Bingoal deze maand nog verwachten? "Als de conditie even goed is als in Iowa, dan moet ik de komende crossen opnieuw meedoen voor het podium. Meulebeke en Ronse zijn twee crossen die mij liggen. Hopelijk kan ik me daar tonen", besluit Vanthourenhout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties